11. travnja 2022.

Impulse 2022. – detaljan festivalski vodič

Deveto izdanje Impulse Festivala biti će pravo slavlje klupske kulture. Ove smo godine u 6 dana festivala upakirali koncerte, partije, tribinu, promociju knjige, kombinaciju sajma ploča i artBazaara, te prikladne Impulse-after plesnjake. Festival će se održati od 19.-24.04. na čak 10 riječkih lokacija.

GLAZBA NA FESTIVALU I AFTERPARTY MOMENT

Četvrtak 21.04.
Glazbeni program festivala otvaraju dva posebna nastupa na dvije lokacije:

BARBARA MUNJAS  NA BOTELU MARINA

Koncert na palubi rezerviran je za riječku live premijeru debi albuma Barbare Munjas “Right Place Right Time”. Barbara je jedna od najoriginalnijih kantautorica domaće glazbene scene, a svoj album izvesti će u punom sastavom s pratećim bendom.

ULAZNICE: 40 kn (pretprodaja) // 60 kn (na dan)

PACKMESS U MUZEJU PEEK & POKE

Audiovizualni performans u muzeju. Packmess je glazbenik i inženjer koji na improvizaciju i minimalističke gitarske drone strukture nadodaje ‘eksplozivne’ glazbene ekspresije ostvarene putem joysticka.

NAPOMENA: upad na ovaj koncert je slobodan, ali je ograničen na prvih 25 sretnika koji rezerviraju svoje mjesto. Dovoljno je poslati e-mail s naslovom “Daj mi Packmess” na: info@distune.org.

Petak 22.04. 
U vikend ulazimo u koncertnoj maniri, uz dodatni party u novom klubu. Žanrovski bogat program podebljan je Impulse afterima, na sve 3 lokacije plešemo do zore.

END + MBURNS U BEERTIJI // AFTER: DORIAN PUŠTA METAL

Najglasniji koncert na festivalu ove godine rezerviran je za zadarsko-riječku metal kombinaciju bendova koju čine E.N.D. i MBurns. Ovaj je dvostruki nastup apsolutna poslastica za sve ljubitelje ekstremnijih podžanrova metala. Slušaju se downbeat groovečina i moderni metalcore. Nakon koncerta Dorian Palović (gitarist bendova Cold Snap / Manntra) preuzima dj pult sa svojom selekcijom all-time metal favorita prikladno nazvanu “Dorian pušta metal”.

ULAZNICE: 40 kn (pretprodaja) // 60 kn (na dan)
NAPOMENA: Kupljena ulaznica uključuje i upad na after. Svi posjetitelji koji dođu nakon koncerta, za upad na after trebati će izdvojiti 30 kuna.

PEKI PELE U NEMO KLUBU // AFTER: BEKI AFTER PEKI

Prvi put ikad u Rijeci, nastupiti će Peki Pele. Peki je relativno novo ime nezavisnoj etiketi Više Manje Zauvijek, oduševio nas je nastupom na prošlogodišnjem Velvetu. Sprema nam degutantnu kombinaciju plesnog popa, punk estetike i kućne produkcije. Ovo će ujedno i biti prvi koncert u novom Nemo Klubu. Nakon koncerta slijedi nam prikladni “Beki after Peki” afterparty. Beki (aka dj Bexx) bio je nekadašnji resident Kluba Place – na staro mjesto zločina dovlači selekciju indie-rock/new wave/punk/electro plesni i poluplesni hitovi za nostalgičare i one koji će tek postati.

ULAZNICE: 40 kn (pretprodaja) // 60 kn (na dan)
NAPOMENA: Kupljena ulaznica uključuje i upad na after. Svi posjetitelji koji dođu nakon koncerta, za upad na after trebati će izdvojiti 30 kuna.

PLAZMATICK + KIM ONO U KLUBU MANUAL

Novi prostor, nova muzika, u fokusu je elektronika. Plazmatick na Impulse dolazi sa posljednjim izdanjem “Maziš mi se” (PDV records). Sprema nam plesni miks ambijentalnih beatova i mračnih zvučnih pejzaža. Večer otvara new comer dj-ica Kim Ono koja se najviše pronalazi u sirovom, mračnom i kiselom zvuku.

NAPOMENA:
Iako je Manual “members only” klub, ulaz na Impulse Festival biti će dozvoljen svima. Članovi mogu kupiti kartu po cijeni od 30kn na Manual portalu za članove. Cijena karte na ulazu u klub za sve ostale je 40kn.

Subota 23.04.
Glazbeni program ovogodišnjeg Impulsea kulminirati će u Pogonu Kulture, uz novu rundu u Nemo Klubu.

ABOP + J.POPOWITCH U POGONU KULTURE

Veliko plesno finale festivala spremaju nam provjereni techno divljaci ABOP i domaća house podrška j.popowitch. ABOP je žilav miks acid-housea i techna koji (upareni sa fenomenalnom produkcijom) dostavljaju najfiniju domaću live electronicu. Nastup na Impulseu im je ujedno i najveći riječki klupski nastup do sad. Za tu nam priliku spremaju jako poseban set koji počinje u ponoć. Večer otvara j.popowitch posebnim eklektičnim setom.

ULAZNICE: 60 kn (pretprodaja) // 80 kn (na dan)

MRAVE BROJIM U NEMO KLUBU // AFTER: BONKOVA ŠTALA

Prvi klupski koncert glazbeno-umjetničkog kolektiva Mrave brojim u novom klubu. Ukratko – psihodelija, beatovi i glazbeno putovanje kroz zemlju kamenog bizona. Nakon koncerta kormilo Nema preuzima dj Bonko koji nastavlja večer u maniri Place revival after partija. Sprema nam finu selekciju pretežito indie rocka, midwest ema, ali i elektro popa. Večer će vjerojatno završiti u štali.

ULAZNICE: 30 kn (pretprodaja) // 40 kn (na dan)
NAPOMENA: Kupljena ulaznica uključuje i upad na after. Svi posjetitelji koji dođu nakon koncerta, za upad na after trebati će izdvojiti 30 kuna.

AKTUALNI NARATIV

I ove godine nastvljamo tradiciju narativnog programa sa fokusom na aktualne klupske teme:

PROMOCIJA KNJIGE: GLAZBA ZA ŽEDNO UHO

U utorak 19.04. u caffe baru Dnevni Boravak, Mate Škugor (Žedno Uho) u društvu novinara i glazbenika Luke Benčića (My Buddy Moose, The Strange), predstaviti će svoje koncertne memoare upakirane u knjigu “Glazba za Žedno uho”.
Ulaz je slobodan.

TRIBINA: KAKO IZDATI PLOČU?

Nešto za glazbenike, članove bendova i entuzijaste za glazbenu industriju općenito. U srijedu 21.04. u OKC-u Palach očekuje nas tribina koja se bavi izazovima i problematikom izdavanja ploča. Gosti su redom (su)vlasnici svojih nezavisnih izdavačkih kuća: Danijel Sikora (Geenger Records/PDV Records), Bojan Bojkov (više manje zauvijek) i Mirko Burazer (Basic & Rough). Nadamo se dinamičnoj i korisnoj raspravi koju će moderirati Marin Jurčić (Distune Promotion).
Ulaz je slobodan.

SAJAM PLOČA + ART BAZAAR

Prvi put u Kružnoj, tradiciju sajma ploča začiniti će nova suradnja sa artBazaarom. Osim nikad veće ponude vinila i rukotvorina, posebnost ovog proljetnog sajma biti će Impulse punktovi – Distune štand sa kartama i merchom, te spontani dj set na 33 okretaja.

FILMSKA PREMIJERA: DON’T GO GENTLE – A FILM ABOUT IDLES

Festival zatvaramo nagrađivanim dokumentarcem “Don’t Go Gentle – a film about IDLES“. Idlesi su jedno od većih rock imena današnjice, a film govori o pronalaženju njihove snage u ranjivosti, vodi nas kroz prijateljstvo te insajderski upućuje u borbu za prostorom u kojem smo različiti. Neočekivano inspirativan i svakako must-see ovogodišnjeg izdanja festivala.

ULAZNICE: 25 kn na blagajni Art-kina ili putem servisa ulaznice.hr.

ZA STUDENTICE I STUDENTE

U programu kao i organizacijskom timu aktivno sudjeluju studenti (bivši i sadašnji). Upravo je i to jedan od ciljeva festivala, maksimalno uključiti studentsku publiku. Tako i ove godine uz predočenje važeće x-ice studenti ostvaraju mogućnost kupovine ulaznica po pretprodajnoj cijeni i na dan programa (ukoliko program nije rasprodan).

No, to nije sve. Povodom 15 godina muzej informatike Peek&Poke studentima uz važeću X-icu nudi besplatne pojedinačne posjete i to: u utorak, 19.4., u srijedu, 20.4. i u subotu 23.4. u terminu od 12h do 19h.
U petak, 22.4., specijalno stručno vodstvo za 10 studenata u 15h, po principu prijava tko prvi, i to putem e-maila: info@distune.org 

ULAZNICE & INFO

Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Primorsko-goranska županija, HDS-ZAMP i Zaklada Kultura nova.

Hvala na razumijevanju i dobrodošli!