Sajam studentskih radova – adventsko izdanje

04. srpnja 2023Adventska verzija Sajma studentskih radova održala se u četvrtak, 8. prosinca 2022., od 15 do 20h u Galeriji SKC i to kao dio cjelodnevnog događanja Mjesnog Odbora KRUŽNA: Bolji advent.

Izlagalo je čak 26 mladih autora i autorica (UNIRI studentica i studenata te APURI alimnija). Svoje radove izlagali su:

Vanna Janković
Hana Belobrk
Ela Novosel
Bruna Lešina
Tonka Špoljar
Mario Puškarić
Edo Hrženjak
Ana Marija Lončar
Lucija Maržić
Marija Konfic
Mirna Gusić
Dominik Višnjić
Lucija Rogić
Aneli Sošić
Nika Dušak
Mario Lombarović
Alex Čolakovac
Ana Klanac
Laura Mijić
Ira Andrea Potnar
Manuela Malbašić
Mariana Ban
Doria Valković
Lea Labrović
Anja Glavočević
Juraj Makarun

Brojni ljubitelji umjetnosti i na ovom sajmu su se zakačili za umjetnost i upoznali se umjetničkim radom mladih umjetnika i umjetnica.

Ovom značajnom izložbom nastojili smo stvoriti prilike za nova poznanstva, zabavu, učenje, razgovor, ali i priliku da svi zainteresirani pronađu originalno i unikatno umjetničko djelo.

Sajmom tako spajamo ljubitelje umjetnosti i studentice i studente koji se predstavljaju riječkoj publici izlažući svoje najbolje radove koje smo izvukli iz njihovih glava i ateljea, a koji su na jedan dan oživjeli u našoj galeriji.

Cilj je izložbe povećanje vidljivosti studentskih radova u lokalnoj zajednici te povezivanje studentica i studenata sa širom javnosti.

Studenticama i studentima prilika je ovo i za stjecanje praktičnog iskustva, razvoja prezentacijskih vještina, dok se javnosti prezentira prednost unikatnog umjetničkog rada u odnosu na komercijalni proizvod.

Sajam je bio dio događaja Bolji adventu sklopu kojeg se u Kružnoj ulici održala izložba, buvljak, sadnja jelke te radionica.

Facebook događaj

Instagram

Instagram Galerija SKC<< Povratak na arhiva arhiva projekata