SLIKARSKI (P)OKUŠAJ – Likovno edukativne radionice za studentice i studente

Student/ica si i želiš slikati, ali do sada nije bilo prilike za okušati se u tome? Ne znaš kako početi, misliš da imaš ”dvije lijeve” ili ti je jednostavno nedostajalo motivacije i materijala? Ako se pronalaziš u ovom opisu, pripremili smo nešto za tebe!
SLIKARSKI (P)OKUŠAJ – Likovno edukativne radionice za studente Sveučilišta u Rijeci

Radionice se održavaju od 28.4. -26.5.2022. u prostoru Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, četvrtkom od 17:00 do 20:00 h.

Radni materijali, kul atmosfera i neprocjenjivo iskustvo zagarantirani!

Prijaviti se možeš mailom na slikarskipokusaj@gmail.com.

U prijavi napiši s kojeg fakulteta dolaziš i u dvije-tri rečenice iskaži svoju motivaciju za pohađanje radionica. Broj polaznika je ograničen, stoga osiguraj svoje sudjelovanje na vrijeme! Organizatori i voditelji radionica su: Mariana Ban, Filip Novak i Doris La Mazza, APURI studenti druge diplomske godine slikarstva.

O PROJEKTU:

SLIKARSKI (P)OKUŠAJ je likovno-edukacijska radionica za studente neumjetničkih studija Sveučilišta u Rijeci. Radionica je koncipirana kao teoretsko praktična edukacija u prostorima Akademije primijenjenih umjetnosti u popodnevnim i večernjim satima, u trajanju od otprilike četiri školska sata po susretu. Planirana su četiri susreta nadogradivog sadržaja, na kojima će se provoditi osnove postavljanja kompozicije, linijskog crteža, modulacije geometrijskih oblika, primijene boje, te crtanja i slikanja prema promatranju. Obrađivat će se tehnike ugljena i akrila na natron papiru, medijapanu i platnu prema klasičnim motivima (mrtve prirode, portreta i pejzaža), koje će biti popraćene teoretsko usklađenim sadržajem pripremljenom prema adekvatnoj literaturi likovnog oblikovanja. Svakom studentu polazniku u praktičnom radu pristupiti će se individualno, u svrhu boljeg shvaćanja rada i eksploatacije sudionikove fakture i ekspresije. Svrha projekta je educirati studente o osnovama likovnog govora radi boljeg razumijevanja umjetničkih radova. Pri samom kraju projekta (zadnjem praktičnom susretu), sudionici će imati priliku iskoristiti sve znanje koje su stekli na radionici te prema vlastitom izboru motiva napraviti ‘završni rad’. U petom tjednu susreta, planirana je izložba radova participanata ispred Akademije primijenjenih umjetnosti (ARTPURI), uz razgovor i druženje.

Voditeljica projekta je Doris La Mazza, APURI studentica, a projekt je (su)financirao Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.