Volonterska mreža UNIRI

U sklopu projekta “Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine” (financiranog u sklopu Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”), Sveučilište u Rijeci osnovalo je i Volontersku mrežu UNIRI.

Njena je svrha, uz sistematizaciju administrativnih poslova vezanih uz volontiranje na Sveučilištu, prvenstveno efikasnije komuniciranje volonterskih prilika  studentima. I to aktivnosti za dvije grupe volontera - onih koji volontiraju na Sveučilišnim aktivnostima i onih koji volontiraju na aktivnostima u široj zajednici.

Društvene mreže Volonterske mreže UNIRI vode studenti volonteri, razvijaju odnose s volonterskim projektima izvan Sveučilišta i promoviraju volontiranje tijekom studiranja kao mogućnost za sudjelovanje u građenju zajednice, profesionalni razvoj te upoznavanje različitih prilika i ljudi.

Sveučilište u Rijeci vjeruje u vrijednost volontiranja. Volontiranjem upoznajemo svijet izvan granica naše svakodnevice, razvijamo vještine i stječemo nove prijatelje i suradnike.

Volontiranjem njegujemo odgovornost prema zajednici i razvijamo je zajedno. Studenti Sveučilišta u Rijeci već godinama volontiraju u mnogobrojnim organizacijama i događajima, uključujući i one organizirane od strane Sveučilišta ili u suradnji sa Sveučilištem – od Europskih Sveučilišnih Igri i raznih sportskih aktivnosti, preko sudjelovanja u kulturnim manifestacijama i poput Student Day FestivalaImpulse Festivala i Noći istraživača, do ekoloških i humanitarnih djelovanja. Sveučilište u Rijeci također omogućava i podržava priznavanje volonterskih aktivnosti u Dopunskoj ispravi o studiju.

Više informacija o Volonterskoj mreži UNIRI, pratite na facebook stranici.